Előadók

Dr. Domak Ibolya

 

Hagyományos kínai gyógyász, okleveles WuShuang Dao Yin gerinctorna oktató, manuál terapeuta

A mozgás kisgyermek korom óta fontos szerepet játszott az életemben. 5 évesen balettal kezdtem, majd jött a néptánc és 14 éves koromtól a versenytánc. 22 éves koromig aktívan versenyeztem, majd verseny és színpadi táncot oktattam. Mellette napi rendszerességgel űztem a legkülönbözőbb mozgásformákat – aerobik, pilates, callanetics, dance aerobik, salsa, hosszútávfutás.

2005-ban gerincsérvet diagnosztizáltak nálam. Nemhogy sportolni, mozogni is alig tudtam. Így találkoztam a Hagyományos Kínai Orvoslással, melynek köszönhetően meggyógyultam és azóta ismét kedvemre, szabadon mozoghatok. Ez a találkozás azonban nem csak a mozgás örömét adta vissza számomra, hanem az egész életemet megváltoztatta. Egy életre rabul ejtett a hagyományos kínai gyógyászat és annak kiegészítő területei. Az elmúlt néhány évben minden időmet és energiámat annak szenteltem, hogy az alternatív gyógyászat eme speciális szakterületét minél jobban megismerhessem. Elvégeztem a Kínai Orvoslás Akadémiáját, kiegészítő szakként pedig a WuShuang DaoYin gerincterapeuta és manuál terapeuta szakokat is. 4 éve már magam is tanítom a kínai orvoslás ezen területeit.

Fő szakterületem a gerinc és mozgásszervi megbetegedések, de páciensem között számos belgyógyászati problémával küszködő két-, és négylábú beteg is megtalálható.

Sohasem a betegséget, mindig az EMBERT gyógyítom, mert hiszem, hogy az életmódunk tesz minket beteggé vagy egészségessé.

Az előadás tematikája:

  • A nyugati orvoslás és a hagyományos kínai orvoslás összehasonlítása
  • HKO történelmi gyökerek ( milyen idős ez az orvoslás, milyen filozófiai áramlatok hatottak rá, mely császári dinasztiákban fejlődött a legnagyobbat, milyen tárgyi emlékei/írásos dokumentumai maradtak fenn – amelyekből ma is tanulunk
  • a HKO alapelméletei ( Yin-Yang elmélet, öt fázis tana, alapvető szubsztanciák)
  • Meridiánok akupunktúrás pontok
  • HKO a hétköznapi gyakorlatban - Hogyan gyógyítunk mi kínai gyógyászok
  • a diagnózis/differenciál diagnózis fontossága
  • gyógyítási módszerek (akkupunktúra, moxa, köpöly, manuálterápia, légzés és mozgásterápia, gyógyszerek és étkezés
  • Wu Shuang Dao Yin – légzés és mozgás terápia
  • Hallgatói kérdések

 

Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill